Viktigt att veta - A-Ö

Ankomst/Avresa
Incheckning från kl. 15.00.  Vid ankomst efter kl. 18.00 ber vi er ringa och tala om att ni kommer sent. OBS! Om ni inte betalt ert boende innan ankomst måste incheckning ske innan recep­tionen stänger.

Utcheckning sker kl. 12.00 för alla boendeformer. Undantag görs bara under lågsäsong och efter överenskommelse med receptionen. Om du checkar ut för sent så debiteras du för ytterligare ett dygn.

Vi rekommenderar vår ”Expressutcheckning”. Du får ett kuvert i receptionen, i vilket du lägger nyckelkort, ev. städlista och nycklar innan du stoppar det i brevlådan för ”Expressutcheckning”. På detta sätt slipper du stå i kö.

Bad och strand
Det är ca 500 m(fågelväg) ner till havet om man går genom ett stugområde och en kohage. Det finns även en lite längre cykelväg.

Bastu
Finns på anläggningen och hyrs i receptionen.

Barnklubb
Vår barnklubb tar hand om barnen under de anordnade aktiviteterna som sker på campingen. Vatten-krig, skattjakt, minigolfturneringar, pyssel, hoppborgar med mera.

Bollspel
Får endast ske på anvisad plats utanför campingen. Boll-lekar mellan husvagnarna är förbjudet.

Bommen
Stängd kl. 23:00-07:00. Ut kommer du alltid men planerar du att återvända till campingen dessa tider så ta med dig servicekortet som fungerar som nyckel.

Borttappat eller skadat 
Campingen ansvarar inte för skador på eller förlust av gästernas ägodelar. Åverkan på befintliga byggnader, ledningar, mark eller andra gästers ägodelar ersätts av gästen. Borttappade kort/armband/nycklar debiteras.

Buss
Tidtabell hittar du på www.hlt.se eller i receptionen. Närmaste hållplats heter “Kuragård”.

Cykel
Visa hänsyn när du cyklar inom området. Cykla inte för fort!

Fiske
Fiske i havet är fritt, annars krävs fiskekort. Nere vid piren nappar det bra sägs det! Krabbfiske är ett måste i Varberg. Ett tips är att agna med musslor!

GPS 
Latitud 57.073169 Longitud 12.282157

Grillning
Grillar gör man endast i grillar. Öppen eld på marken är förbjudet. Ha alltid en kanna vatten i närheten! Kärl avsedda för grillkol finns vid återvinningen.

Gräsklippare
Finns i förrådet mittemot maskinhallen (I på kartan). Till de eldrivna gräsklipparna krävs egen elkabel.

Handikapp
Handikappsvänlig dusch och toalett finns i 4 av våra servicehus (utmärkt på kartan).

Hjärtstartare
Finns i receptionen. Flera i personalen har utbildning i användning av hjärtstartare.

Husdjur
Håll era djur kopplade. Rasta utanför campingområdet. Vite på 500 kr för den som inte plockar upp efter hunden inom campingområdet.
Hunddusch finns i stora servicehuset(utmärkt på kartan). Pris: 5 kr/5min. Hundrastgård finns.

Internet
För att få tillgång till vårt trådlösa nätverk, som fungerar över större delar av anläggningen måste man logga in på WiFi ”Läjets Camping”, gå in på din webbläsare och godkänna villkoren för användning.

Jourtelefon
Dygnet runt för AKUTA ärenden. Nås på campingnumret 0340205480 och val nummer 5

Kortbetalning
Det går bra att betala med kort i butiken,receptionen och restaurangen.

Lakan
Kan hyras till vid bokning.

Lekplats, boulebana och fotbollsplan 
Finns vid den stora grönytan norr om campingen. Boulebanan längst väster ut på campingen och lekplatser i mitten på campingen vid receptionen. Lek och ha kul men mellan kl. 00:00-07:00 skall det vara tyst och tomt.

Motortrafik
För allas trevnad ber vi er minska motortrafiken på området. Maxhastighet 10/kmh. Motortrafik är förbjuden kl. 23:00-07:00.

Ordning
Lugn och ordning skall råda hela dygnet men mellan kl. 00:00-07:00 skall det vara tyst på anläggningen. Blir man störd nattetid skall man alltid kontakta receptionen. Även om de flesta campinggäster uppträder hänsynsfullt så kan campingledningen tvingas vidta åtgärder mot gäster som inte respekterar ordningsregler. Campingledningen, nattvakt eller polis har rätt att avvisa gäster vid grova överträdelser.

Parkering
En bil ska stå på din tomt eller bredvid din stuga. Besökare kan stå på utmärkta parkeringar inne på området eller på ängen norr om campingen. 

Polis
Närmsta polisstation finns i Varbergs centrum. Vid mindre akuta ärenden ring 114 14.

Post
Gul postlåda finns till vänster vid vägen utanför campingen.

Eftersänd post hämtas i den stora bruna trälådan vid receptionen. Adress: Läjets Camping, Nygård 3, 432 54 Varberg. (Skriv även tomt-/stugnummer).

Sjukvårdsupplysning
Fri sjukvårdsupplysning dygnet runt på tel. 1177.

SOS
Ring 112 In case of emergency call 112.

TAXI
Ring 0340-165 00

Tennisbana
Finns på anläggningen, hyrs i receptionen.

TV-rum
Tv finns i servicehus B i köket, fjärrkontroll hämtas i receptionen.

Vakt
Finns på campingen under säsongen och kontaktas på jourtelefonen. Vecka 28-31 bevakas anläggningen av nattvakt. Nås på campingnumret 0340205480 och val nummer 5

Åldersgräns
Läjet Camping & Resort är en familjecamping och har därför en rekommenderad åldersgräns på 25 år. Undantag kan eventuellt medges av vår receptionspersonal.